Vesti

POZIV ZA VOLONTERE

POZIV LJUBITELJIMA NACIONALNOG PARKA FRUŠKE GORE

 

Poštovani,

 

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati  Vas,  da nam se i ove godine pridružite u sprovoÄ‘enju akcije "ÄŒuvajmo Frušku goru",  koju ćemo organizovati  1. maja 2012. godine od 06:00 - 16:00 u Nacionalnom parku „Fruška gora“.

 

Petu godinu za redom Udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" u saradnji sa Nacionalnim parkom „Fruška Gora“, Rotarackt klubom Novi Sad i mnogobrojnim donatorima, organizuje podelu kesa za otpad posetiocima i apeluje da svoj otpad ponesu sa sobom i ne ostavljaju ga u prirodi Nacionalnog parka „Fruška gora“. Na taj način, svi zajedno doprinosimo očuvanju životne sredine.

 

Ove godine akciji su se pridružila i mreža lokalnih ekoloških organizacija „Zelena lista Srbije“ i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, a kao i prošle godine biorazgradive kese koje će biti deljene posetiocima biće donirane od strane Symphony Environmental  iz Engleske i Agencije Gojak  iz Slovenije.

 

Ovogodišnju akciju pored predstavnika partnerskih organizacija iz 12 gradova, posebno će dopuniti promo punkt kod Informativnog centra na Iriškom vencu,  gde će svi posetioci Nacionalnog parka “Fruška gora“  1. maja 2012. godine u periodu od 10-12 časova moći da zamene svoje plastične/staklene flaše i aluminijumske limenke za poklone (biorazgradive džakove, bedževe,  olovke, majce ili platnene torbe).

 

Kako bi celu aktivnost uspešno sproveli,  Udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" pozivaju ljubitelje Nacionalnog parka "Fruška gora" da im se pridruže i prijave se da budu volonteri u ovoj akciji.

 

Poziv za volontere otvoren je za sve punoletne ljubitelje Nacionalnog parka "Fruška gora" koji su spremni da 1. maja 2012. godine u periodu od 06:00 do 16:00 aktivno učestvuju u ovoj akciji i to:

1. Deljenjem biorazgradivih kesa na ulazima u Nacionalni park" Fruška gora",

2. Dežurstvom na punktu kod Informativnog centra na Iriškom vencu i prikupljanjem flaša i limenki koje posetioci budu donosili.

 

Svi zaintersovani treba da popune PRIJAVU (klikni da preuzmeš) i najkasnije do utorka 24.04.2012. godine u 12h pošalju na e-mail: izzsns@yahoo.com .

 

Za učešÄ‡e u ovoj akciji odabraćemo 15 volontera, a lista svih odabranih volontera biće objavljena na sajtu Udruženja "Inženjeri zaštite životne sredine" www.activity4sustainability.org  u sredu 25.04.2012. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti koordinatoru akcije Igoru Jezdimiroviću na 065/53-93-267. 

 

S poštovanjem,

 

Inženjeri zaštite životne sredine