Who will remember me ? - Youth in action for saving europan biodiversity

Naziv publikacije: Who will remember me ? - Youth in action for saving europan biodiversity

Jezik publikacije: Engleski

Izdavač: Environment Engineering Group

Urednik: Igor Jezdimirović

Dizajn: dusanjelesijavic.com

Štampa: Poligraf Plus, Gornji Milanovac

Broj primeraka: 500 komada

ISBN 978-86-87145-00-9

Preuzmite publikaciju OVDE

Kratak opis publikacije: Publikacija je produkt meÄ‘unarodnog omladinskog projekta "Who will remember me?" u kojem je učestvovalo pedeset mladih iz sedam zemalj: ÄŒeške, Rumunije, Crne Gore, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Projekat je realizovan od 19-28. oktobra 2007. godine na Rudniku u Srbiji. Publikacija je posvećena ugroženim vrstama u Evropi.

U publikaciji su opisane ugrožene vrste: The Saker Falcon (Falco Cherrug), The Grey wolf (canis lupus), The Bobcat (Lynx rufus), The brown bear (Ursus arctos), Noble coral, red coral (Corallium Rubrum), The Cetacean Dolphins from the Romanian waters of the Black Sea, The Meadow Viper.

Pored ugroženih vrsta o kojima su tektsove i fotografije pripremili učesnici projekta u publikaciji je dat i kratak opis organizacija koje su u projektu učestvovale i kratak opis projekta i aktivnosti koje su sprovedene. Koordinatori projekta su bili “Inženjeri zaštite životne sredine”

Donator: Publikacija je štampana i pripremljena zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske komisije, programa “Youth in Action” i donatora iz Gornjeg Milanovca.

 

« nazad na publikacije