Youth for Sustainable Development

 Naziv publikacije: Youth for Sustainable Development

Jezik publikacije: Engleski
 
Izdavač: Inženjeri zaštite životne sredine
 
Urednik: Igor Jezdimirović

Dizajn: dusanjelesijavic.com
 
Štampa: Poligraf plus
 
Broj primeraka: 300

Preuzmite publikaciju OVDE

Kratak opis publikacije: Publikacija "Youth for Sustainable development" počinje podsećanjem na reči indijanskog poglavice koji savetuje belog čoveka da voli zemlju i da je čuva,a zatim se nabrajaju i opisuju glavni uzročnici zagaÄ‘ivanja Planete i kako se svako kroz lično ponašanje može boriti protiv njih. Ova publikacija je rezultat projekta "Youth for sustainable development" na kom su se okupili mladi iz Slovačke, Portugala, Makedonije i Srbije da diskutuju i razviju edukativne metode i savete za održivo ponašanje.
  
U publikaciji se takoÄ‘e nalaze i kratki opisi organizacija koje su učestvovale u projektu, kao i kratak opis projekta i aktivnosti koje su sprovedene u njemu. Koordinatori projekta su bili “Inženjeri zaštite životne sredine”

Donator: Publikacija je štampana i pripremljena zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske komisije, programa “Youth in Action” i donatora iz Gornjeg Milanovca.


Publikacija "Youth for Sustainable development" nas na samom početku podseća na reči indijanskog poglavice koji savetuje belog čoveka da voli zemlju i da je čuva. Nažalost, mudri savet je zaboravljen i samo nekolicina danas živi poštujući prirodu. Posledice nemarnog ponašanja se ogledaju u globalnom zagrevanju, eroziji zemljišta, sve manjim površinama šuma, zagaÄ‘enim vodama, istrebljenim životinjskim i biljnim vrstama..."Beli čovek" uništava ne samo svoj dom, nego dom i budućih generacija. Kad neko ima neku stvar, naravno da može da je uništava do milje volje, ako pri tom ne ugrožava druge. MeÄ‘utim, niko ne poseduje prirodu, biljke i životinje, te stoga nema pravo na njihovo uništavanje! Na našoj Planeti svi smo mi samo privremeno i zato je moramo čuvati za njene sledeće goste koji dolaze nakon nas.

Ova brošurica vam daje praktične savete kako svojim ponašanjem da ne uništavate prirodu
.

 
« nazad na publikacije